Agenda 2019, bijeenkomst voor werkgevers en werkzoekenden in de regio Zuid Kennemerland en IJmond

Vacaturecafé van het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond

Voor wie: Werkgevers met vacatures voor kandidaten in het doelgroepregister en geregistreerde werkzoekenden

Beschrijving: Het vacaturecafé is een informele bijeenkomst met een hapje en een drankje. Werkgevers kunnen laagdrempelig in contact komen met werkzoekenden en in gesprek gaan over vacatures die zij hebben. Daarnaast kunnen werkzoekenden persoonlijk advies krijgen.  Kandidaten kunnen zich laten vergezellen door een jobcoach of een contactpersoon.

Wanneer:  dinsdag 1 oktober 
Locatie: Stadskantoor Zijlpoort Haarlem, Gedempte Oude Gracht 2, 2011 GR Haarlem
Tijdstip: Tussen 15:00 en 17:00 uur
Meer informatie via: WSP, Dennis de Hoop, dennis.dehoop@uwv.nl of 06-11959097


Meet & Greets van Onbeperkt aan de Slag

Voor wie: Werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking een zetje willen geven met tips, complimenten, adviezen of netwerkcontacten of met een baan in de eigen organisatie.

Beschrijving : De Meet & Greets van Onbeperkt aan de Slag zijn laagdrempelige informele bijeenkomsten, waarbij werkgevers en werkzoekenden kennis maken met elkaar. De Meet & Greets vinden plaats in een informele setting; vaak in een bedrijfsrestaurant of lounge. Aan het begin van de bijeenkomst worden de werkgevers voorgesteld. Zij zitten aan tafels, waar zij in gesprek gaan met de werkzoekenden. De organisatoren houden in de gaten of iedereen aan z’n trekken komt. Werkzoekenden kunnen zich laten vergezellen van een jobcoach, maar de gesprekken vinden plaats tussen werkgever en werkzoekende.

Locatie: Door het hele land worden Meet & Greets georganiseerd. Altijd worden de bijeenkomsten gefaciliteerd door een werkgever. In onze regio zijn er zowel boven als onder het kanaal bijeenkomsten.

Tijdstip: Tussen 14:30 en 17:00 uur
Wanneer: donderdag 31 oktober
Meer informatie via: Onbeperkt aan de slag, Peter Don en Machteld Cossee, machteld@onbeperktaandeslag.nl of 06-14484692


Dag van de 1000 Voorbeelden 2020

Voor wie: Werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking een zetje willen geven met tips, complimenten,
adviezen of netwerkcontacten of met een baan in de eigen organisatie. Iedereen met een arbeidsbeperking die op zoek is naar een baan of zich wil oriënteren op een volgende loopbaanstap en
werkgevers met of zonder vacatures.

Beschrijving : De Dag van de 1000 Voorbeelden wordt gezien als een mooi initiatief dat helpt om de aandacht te vestigen op de arbeidsmarksituatie van mensen met een beperking. De belangrijkste bevindingen uit de enquête n.a.v. editie 2019:

  • Werkgevers waarderen het enorm om op de Dag van de 1000 Voorbeelden in het zonnetje gezet te worden
  • Bij tweederde van de georganiseerde bijeenkomsten waren zowel partners, mensen uit de doelgroep als regionale bestuurders betrokken.
  • Bij de helft van de bijeenkomsten kwamen matches tussen werkgevers en kandidaten tot stand of werden deze partijen in elk geval actief in contact gebracht.

Tijdstip: Tussen 14:30 en 17:00 uur
Wanneer: donderdag 19 maart 2020
Meer informatie via: dennis.dehoop@uwv.nl

 

 

 

Bekijk filmpjes waarin werkgevers en hun nieuwe werknemers het eerlijke verhaal vertellen over het werk en elkaar.