Administratief medewerker kan beter op zoek naar iets anders

Administratief medewerkers hebben het anno 2018 zwaar. Doordat veel zaken steeds meer geautomatiseerd worden, vallen hun werkzaamheden weg.

In de eerste helft van 2017 stonden er gemiddeld 340 vacatures open tegenover 32.000 werkzoekenden in de administratieve sector. Zomaar een ander beroep kiezen is makkelijker gezegd, dan gedaan.

Willen werknemers in dit vakgebied toch aan een nieuwe baan komen, dan moeten ze de horizon verbreden. ‘Door onder meer de digitalisering verdwijnen bepaalde beroepen, zoals dat van administratief medewerker’, zegt Yvonne Engels, gedragsdeskundige van UWV. ‘De kans dat je na bijvoorbeeld ontslag nog terecht kan in hetzelfde soort baan is wel erg klein. Het is dan ook noodzakelijk om verder te kijken’, oppert ze.

Dit dan een grote verandering zijn, maar kandidaten kunnen het ook dichter bij huis zoeken. De competenties van administratief medewerkers kunnen goed van pas komen bij bijvoorbeeld klantcontactberoepen. De stap is relatief klein en de kansen in dit vakgebied zijn groot. Vervolgens kan er na eventuele verdere scholing gekeken worden naar kansen als assistent accountant of intercedent.

Yvonne vertelt verder; ‘het is natuurlijk niet niks om van iemand te verwachten dat hij zomaar iets anders gaat doen. Maar dan moet je mensen erbij helpen om erachter te komen waarom ze soms twijfelen om breder te zoeken.’

De denktank waar Yvonne onderdeel van is, onderzocht ook hoe je twijfelende werkzoekenden het juiste zetje in de rug kan geven. ‘Dat kan heel eenvoudig door hen een bericht te sturen met de feiten op een rijtje. Het is een pijnlijke boodschap die je de mensen moet vertellen, maar het is wel nodig om ze de urgentie te laten voelen om toch breder te kijken. Het kost amper iets, maar heeft wel effect. Uit een steekproef die we hebben gedaan, blijkt dat voormalig administratief medewerkers die we dit bericht stuurden vaker naar vacatures buiten hun vakgebied keken.’

Bron: ad.nl